Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Trancedans ervaringen van onze deelnemers


Heb je zelf een ervaring die je wil delen? Stuur dan een berichtje aan onze redactie.

    Trancedans workshops & droomtijdconcerten

Trancedans

"Heel mijn leven had ik een soort vrees om me te laten gaan op de dansvloer. Ik had complexen omdat ik dacht dat de mensen me onnozel en belachelijk zouden vinden. Sinds ik deze trancedans avonden heb ontdekt, waarin ik geblinddoekt kon dansen, heb ik mijn vrees overwonnen. Ik ben uit de bol gegaan en nu durf ik overal te dansen omdat ik mijn vrees overwonnen heb, en onvermoede danskrachten heb ontdekt ! Leve de trancedans ! Ik beweeg dus ik dans !"
Angela, Amtwerpen

"Voor wie graag danst, is trancedansen de ultieme vorm van therapie. Geen zweverige prietpraat, maar loeiharde muziek: dit voel je, en hoe! De combinatie van blinddoek, intense ademhaling en stevige muziek brengt je in een anderhalf uur durende high die steeds intenser wordt. Ik geloof ervaren trancedansers op hun woord als ze beweren dat het effect ervan doorwerkt in hun dagelijkse leven. En zelfs al doet het niets met je, dan nog is het een intensieve work-out. Van geen enkele training kreeg ik zoveel energie. Een aanrader!..." ....verder lezen >>
Caroline, Goed Gevoel Magazine

"Ik vond het echt ongelooflijk (hoewel ik er met een zekere scepsis aan begon, met mijn rationele achtergrond zie ik alles eerder als neurologische processen). Ik heb geslapen als een os (ook geen evidentie voor mij), en heb in mijn slaap alles verder verwerkt. Hoewel ik aan de toneelschool één en ander heb meegemaakt aan 'losmaken', heb ik dit nog nooit in deze mate ervaren. Ik ben mezelf dankbaar dat ik heb meegedanst, en ik ben ook jou dankbaar, omdat je het met je rust en deskundige begeleiding zo goed aanpakte. Heel erg bedankt!"
Clara, Berchem

Trancedans

"De hoogste tijd voor een radicale ommezwaai. Weg met die verkrampte houding, onzekere pasjes en het mezelf voortdurend afvragen wat andere mensen van me vinden. Ik wil zorgeloos kunnen dansen, mezelf laten meevoeren op de maat van de muziek, tot mezelf komen op een manier die voor mij goed voelt...
... Vaarwel muurbloem, voortaan laat ik me gaan met trancedansen!"
verder lezen >>
Fleur, Margriet - Lijf & Leven

"Na een moeilijke periode in mijn leven kwam ik bij Aernoudt terecht ... De eerste trancedans was een ongelooflijke ervaring ... Geblinddoekt gaf ik mezelf terug de vrijheid van binnenuit en stap voor stap verlegde ik mijn grenzen. Ik brak los uit de vicieuze cirkel en stond open voor wat zou komen. Een loslaten dat nog lang zou nazinderen, ik was terug op weg... Ik heb terug vertrouwen in het leven en in de mensen. Ik kan opnieuw voelen, genieten en houden van. Maar vooral heb ik rust en totale ontspanning gevonden. Ik bewandel nu een pad waar ik van hou, en ik voel mij meer dan ooit tevoren mezelf." verder lezen >>
Carla, Antwerpen

"Voordat ik het weet, sta ik te dansen. Eerst nog voorzichtig, om de ruimte af te tasten. Maar al gauw laat ik me gaan. Ik doe lekker wat in me opkomt en dat blijken de raarste bewegingen te zijn." verder lezen >>
Floor, Den Haag Centraal

"Het kostte enige tijd om te beseffen wat er precies gebeurde maar nu realiseer ik me dat mijn innerlijke stem, die me zo vaak weghaalt van mijn gevoel, nu stil was. Ik ben nogal visueel ingesteld en misschien kwam het daardoor. Ik voelde me bevrijd en kon mezelf eindelijk accepteren zoals ik was. Dit heeft een poort geopend naar een reis waaraan ik al veel eerder had moeten beginnen. De reis naar mezelf, naar wie ik werkelijk ben... dank jullie wel... voor de veiligheid en de begeleiding".
Marleen, Haarlem

"Ik weet het nog die eerste week een 5-tal jaartjes geleden toen ik voor het eerst kennismaakte met trancedans. Mijn ego ging zo in de weerstand toch vond ik de moed en kracht om erdoor te gaan en ondertussen verlangt mijn lichaam met regelmaat naar beweging en loslaten. Zelfs wanneer ik een periode heb stilgelegen en er een dans zich aandient maakt mijn ziel een sprongetje de herinnering herleeft en vanbinnen stroomt de levenskracht terug. Bedankt lieve vrienden voor al die jaren van ont-moeten en zijn."
Cynthia, Deurne

"... De kentering komt op het moment dat ik loslaat en me volledig overgeef aan de muziek. LOSLATEN IS OVERGAVE AAN WAT IS. Het gevoel dat ik zoveel meer bent dan mijn fysieke omhulsel, vervult mij met vreugde. Ik voel dat de spirits met me meedansen. Ik voel dat ik veilig kan zijn wie ik ben.

De energie begint volop te stromen in en rond mijn lichaam, en het is net of mijn handen in vuur en vlam staan .......verder lezen >>
Ann, Assenede
 

    Baden in de levensstroom - Herbronningsvakantie


"Vijf dagen trancedans: Elke keer een nieuwe beleving. Elke keer een laag dieper, een reis verder.
In het water: Of ik nu in het water lig en zij mij door het water danst of omgekeerd, de dans gaat verder. Ik ben danseres-vogel-vis tegelijkertijd in elkaar vloeiend, vliegend, dansend. Er is geen ruimte meer, alles is ruimte. Er is geen tijd meer, alles is tijd..."
Helene, Antwerpen

"Ik wil jullie nog eens bedanken voor de ongelooflijke week in Bad Sulza. Mijn oorspronkelijke intentie was ontstressen en mijn batterijen herladen om weer fris in mijn job als grafisch webdesigner te kunnen vliegen. Die intentie is ingelost... ik heb het enthousiasme teruggevonden dat ik in de begindagen van mijn job had. Maar ik kreeg zoveel meer in Bad Sulza. Ik kwam om te ontstressen, maar ik vertrok als herboren mens. De trancedans zomerweek heeft van mij een ander mens gemaakt op religieus, emotioneel, relationeel en rationeel vlak..."....verder lezen >>
Manu - Deurne

"Ik geniet nog heel erg na... Als ik over onze week vertel aan mensen, zeggen ze dat mijn ogen schitteren!"
Ingrid - Wilrijk

"Dank je voor de ongedwongen manier waarop jullie deze week aanboden. Ik heb me uitgenodigd gevoeld, nooit gedwongen. De bedding van de bijzondere samenstelling van juist déze mensen was een fijn draagvlak. Het warme thermaalwater is een fantastische ondersteuning om ONTVANKELIJKER te worden... En ik vond jullie programma absoluut geslaagd! Ik voel me dankbaar dat ik hier bij mocht zijn."
Hilde - Wilrijk

'Verwondering...
Ik had een ervaring...
Ik kan het niet bewijzen ...
Ik kan het zelfs niet verklaren...
Maar alles wat ik weet als menselijk wezen,
alles wat ik ben zegt me dat het echt was...
Ik kreeg iets prachtigs, iets wat me voor altijd veranderde...'
Erika - Antwerpen
 

 Ontwaken in je Levenskracht - Retraite


"Het is ochtend en we beginnen aan ons dagelijkse trancedans ritueel. Vandaag dansen we om een krachtdier te ontmoeten. Ik heb nog geen ervaring met krachtdieren en ben benieuwd wat deze reis me brengen zal. We beginnen met een geleide meditatie. Aernoudt neemt ons mee naar het bos, waar we langzaam in de richting van een open plek wandelen. Tussen de bomen zie ik vaag iets wits voorbijflitsen, maar telkens wanneer ik er bewust probeer naar te kijken, verbergt het zich tussen de bomen"....verder lezen >>

Mieke, Nijlen

"Ik heb fantastisch genoten en geniet nog steeds van de lenteworkshop! Het zindert nog steeds na. Alle mensen zijn zo mooi! En de natuur is zo prachtig De kracht straalt gewoon van alles en iedereen af. Sinds ik terug ben van Orval, merk ik vele nieuwe dingen op, mijn intuïtie is verscherpt."
Daniëlle, Antwerpen

“Ik heb een geweldige liefdevolle meerdaagse ervaren die veel losgeweekt heeft, verandering in gang gezet heeft en mij heel veel inzicht gegeven heeft. Bedankt allemaal en veel liefs.”
Wikke, Rotterdam

“Ik geniet van het leven met een warm en open hart en een duidelijk beeld van wat ik wil, wie ik ten diepste ben en een gevoel van waaaw, wat hou ik van het leven. Dank jullie allemaal, dank aan het leven, dank aan mezelf en dank aan de aarde, de bloesems en de zon. Ik draag jullie allemaal in mijn hart...”
Joke, Lanaken

"Dankjewel allemaal. Dat gaat voor eeuwig blijven nazinderen... want als ziele-delen terug komen, dan blijven ze... ."
Steven, Antwerpen
, www.Lichtkunst.be

“Ik wil jullie bedanken voor de warmte , de vriendschap , het mezelf mogen zijn dat ik bij jullie ervaarde. Het is geen vaarwel maar tot ziens !!!”
Ann, Nieuwkerken-Waas, www.TuinVanAvalon.be