Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

 

Basisopleiding: Module 1 + Module 2

 

Centrale thema´s:

 

Een veilige en heilige ruimte

Het faciliteren van de trancedans ervaring

Wanneer je jezelf overgeeft aan de dans, en je laat bewegen vanuit de wijsheid en ware natuur van je lichaam, kunnen spontane momenten van inzicht, groei en heling optreden. Je leert hoe je een veilige omgeving schept waarin deze processen kunnen plaatsvinden.

   

Lagen van het bewustzijn

Het exploreren van lichaam & geest
Naast diepgaande ervaring met trancedans, maak je kennis met andere vormen van trance- en lichaamswerk. We bieden je ook de mogelijkheid om het effect van universele, traditionele en hedendaagse rituelen te verkennen.
   

Ademhaling

Spirit verwelkomen in je leven
Adem is een krachtig instrument om de stroom van levenskracht in jezelf te versterken. Binnen talrijke spirituele tradities nemen ademhalingstechnieken een belangrijke plaats in. We zullen werken met verschillende vormen van ademhaling.
   
Sacrale Duisternis

Sacrale Duisternis

Leren werken met blinddoek en duisternis
In de meeste van onze trancedansen zijn de dansers gedurende één á anderhalf uur geblinddoekt, waardoor ruimte ontstaat voor overgave, inspiratie en transformatie. In deze opleiding kan je het effect van rituele duisternis diepgaand onderzoeken.
   

Het archetype van de sjamaan

Intenties en bewustzijn leren beheersen
Een sjamaan is een spirituele expert die in trance gaat om de levenskwaliteit van zichzelf, anderen en de gemeenschap te verbeteren. Alle culturen op de planeet hebben wortels in hun eigen vorm van sjamanisme. Je krijgt de kans om contact te maken met het archetype van de sjamaan, en vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen tot groei en heelwording van jezelf en de samenleving.  
   

Een muzikale reis scheppen

Werken met klank en muziek
Muziek is het voertuig van de danser. Het zijn de gevleugelde ritmes en melodiën die de danser meenemen op een reis vol inspiratie en avonturen. Je krijgt de kans om te experimenteren met het maken van organische klanken op eenvoudige instrumenten, en met de technologische middelen van onze tijd.
 
   

Gidsen, voorouders en krachtdieren

Het sluiten van bondgenootschappen
Tijdens trancereizen kan men bondgenootschappen sluiten met gidsen, leraars en voorouders. Vaak dienen deze gidsen zich aan in typische aardse vormen, zoals krachtdieren. Je krijgt de kans om een persoonlijke relatie met je gidsen te ontwikkelen.
   

Heel-wording

Het integreren van verloren stukken zelf
Wanneer we grote of kleine trauma's oplopen - verliezen we iets van onze onbevangen natuur: de integriteit van onze ziel raakt aangetast. We gaan dieper in op het idee van ´zielverlies´en doen rituelen voor heel-wording.
   

Wetenschap en spiritualiteit

Context scheppen en je droom dansen
In deze opleiding leer je hoe je via trance, dans en andere technieken je creativiteit en scheppingskracht kan versterken, en hoe je je dromen kan realiseren. We bieden een context waarin wetenschap en spiritualiteit elkaar ontmoeten.
   

 

 

Vragen?

Kijk eens naar de pagina veelgestelde vragen.

Persoonlijk gesprek?

Stuur een berichtje via het contactformulier
of bel +49 160 979 171 99

 

Event op Facebook

Ervaringen:

Een gedegen opleiding waar theorie en praktijk harmonisch in mekaar vloeien. Waar vrijheid en diepgaand ervaren in alle zuiverheid ruimte krijgen.

Sonia Krahy

 
meer ervaringen>

 

Opleiding Trancedans Begeleider

 

Ik heb geleerd nederigheid te betrachten voor de processen die in de ruimte plaatsvinden.

 

Naast het trancedansen hebben we prachtige andere ceremonies en oefeningen gedaan die de openheid in mezelf vergrootten, waardoor ik alsmaar makkelijker en dieper in trance kon gaan.

Mariëtte Koop

 

Deze opleiding heeft me geholpen om bewuster om te gaan met de fysieke, de sociale, de psychische en de spirituele dimensies van mezelf...
Nens Stam

 

meer ervaringen>