Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Olga Kharitidi

gepost door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

Olga Kharitidi - Het Pad naar de Sjamaan

Olga Kharitidi ~ Het pad naar de sjamaan

240 pagina's | Zwarte Beertjes | september 2003
ISBN: 9046110206

--- bestel dit boek >>


Olga Kharitidi is een Russische psychiater die werkt in een psychiatrische instelling in de Siberische stad Novosibirsk. Zij is opgegroeid met de sovjetdoctrine dat traditionele wijsheid religieuze onzin is. Voor veel van haar patiënten bestaat geen hoop op genezing. De patiënten die wel kunnen terugkeren naar de samenleving, zijn voor de rest van hun leven gestigmatiseerd. Ze worden buitengesloten van onderwijs en vinden moeilijk een baan.

In 1994 reist Olga naar het Altaj-gebergte met haar zieke vriendin Anna, die door een vriend is verwezen naar een kam (een plaatselijke sjamaan) die haar zou kunnen genezen. De twee vrouwen ondernemen een lange, koude en moeizame tocht naar een afgelegen dorp hoog in de bergen, waar Anna op magische wijze wordt genezen door Umai, een oude vrouw. Umai wijdt Olga in in oeroude kennis en geneeswijzen, omdat zij Olga uitverkoren heeft haar op te volgen als sjamaan.

Wanneer ze haar werk in het ziekenhuis hervat, slaagt Olga erin om een patiënte te genezen die als ongeneesbaar werd beschouwd. Enkele dagen later ontmoet ze Dmitriev, een wetenschapper die onderzoek doet op het gebied van de kwantumfysica. Ze beslist om deel te nemen aan zijn onderzoek over het fenomeen werkelijkheid.

< vorige pagina