Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Boeken - Ted Andrews

gepost door: Els Van Sonhoven


< vorige pagina

Ted Andrews - Luisteren naar Dieren

Ted Andrews: Magickal Dance
Your Body as an Instrument Of Power

240 pagina's | Llewellyn Publications | oktober 1995
ISBN: 0875420044

-- bestel boek bij Amazon.com ->


Ted Andrews (USA) is in Europa vooral bekend dankzij zijn boek Luisteren naar dieren, het standaardwerk over krachtdieren. Hij overleed op 24 oktober 2009 aan kanker. Ted was een zeer gewaardeerd leraar met een uitgebreid repertoire van lezingen, workshops en trainingen. Hij schreef meer dan 40 boeken over de praktische toepassingen van spiritualiteit in het dagelijkse leven.

Het boek 'Magickal Dance' kwam in mijn handen terecht via een boekenwinkeltje in Londen. Het werd niet vertaald naar het Nederlands, maar ik wil het hier toch graag vermelden. 'Magickal Dance' is in de eerste plaats een werkboek, waarin Ted Andrews een aantal technieken uitlegt die dans, meditatie en intentie samenbrengen. Hij besteedt aandacht aan dierendansen, gebedsdansen, cirkeldansen en archetype~dansen.

Op sommige momenten word ik overspoeld door zijn woordenvloed. Zijn uitgebreide interpretatie van kleuren en symbolen vind ik te sterk cultureel gekleurd om zelf mee te werken. Maar als je daar doorheen kan kijken is dit een boek vol inspiratie voor mensen die zich willen verdiepen in rituele dans en processen van transformatie. Dank je wel, Ted...

< vorige pagina