Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Sacrale Duisternis ~
over blinddoek, overgave en transformatie

artikel door: Aernoudt Knecht
printen:
Ontwaken in de Droom
p.1 ~ Overgave aan de Duisternis
p.2 ~ Verblind door het licht
p.3 ~ Sacrale Duisternis ~ vroeger en nu
p.4 ~ In duisternis worden we zieners
p.5 ~ De geblinddoekte danser

 

 

p.4 ~ In duisternis worden we zieners

Sacrale Duisternis en Blinddoek


Kinderen kunnen pas vanaf een bepaalde leeftijd onderscheid maken tussen het zelf en de ander. Vanaf dat moment beginnen onze angsten, begint de inherente eenzaamheid van ons aardse bestaan, en verlangen we terug naar de gelukzaligheid van éénheid. Door in duisternis te gaan neemt het gekwetter in je hoofd af, en ervaar je het leven weer zoals je het oorspronkelijk hebt aangetroffen: als een zee van energie, voorbij alle vorm.

De essentie is om jezelf in duisternis, na enige worsteling en aarzeling, langzaam in een andere wereld te laten zinken. Het ego probeert zich in eerste instantie, via een stroom van gedachten en tijdsbesef, overeind te houden maar na een tijdje lost dit op. Alles vertraagt en het wordt stiller vanbinnen. De rationele geest lost op, je komt in het huidige moment en maakt weer deel uit van het geheel. Je komt in contact met het volledige scala van je zintuigen, en ervaart een dieper contact met jezelf. Zo ben je in staat om een nieuwe en andere toekomst binnen te gaan, zoals jij je die voorstelt, vanuit je diepere kern, en niet vanuit de regels, kaders en voorschriften van anderen.

Een mogelijke definitie van een 'sjamaan' is 'iemand die kan zien in het donker'. We bevinden ons in een tijd waarin de sluiers dun zijn, en waarin alles versnelt. Nu de moderne mens steeds meer vaste vormen begint te overstijgen, en hedendaagse sjamanen hun complexe gewaad afgelegd hebben, blijft vaak enkel nog de blinddoek over als pure essentie. Een blinddoek is één van de belangrijkste sacrale gereedschappen om duisternis te betreden.

-- Lees verder op pagina 5 --> De geblinddoekte danser