Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Sacrale Duisternis ~
over blinddoek, overgave en transformatie

artikel door: Aernoudt Knecht
printen:
Ontwaken in de Droom
p.1 ~ Overgave aan de Duisternis
p.2 ~ Verblind door het licht
p.3 ~ Sacrale Duisternis ~ vroeger en nu
p.4 ~ In duisternis worden we zieners
p.5 ~ De geblinddoekte danser

 

 

p.5 ~ De geblinddoekte danser

Dansen met een blinddoek


En daar zit ik dan, op de rand van mijn matras. Omdat ik de waarde van de duisternis via het dansen met blinddoek goed ken, kan ik mij er gemakkelijk aan overgeven. Ik luister naar het ritme van mijn ademhaling, en staar recht vooruit in het donker. Ook al vraag ik me eventjes af welke dag het is, en hoe laat het zou zijn, eigenlijk kan het me niets schelen. Ik ben overwegend gedachtenloos, en besef me ineens dat dat de ruimte tússen de gedachten enorm is toegenomen. Er is een diepgaande rust in me ontstaan, zoals ik die nog nooit eerder heb meegemaakt. Er is een leegte ontstaan die ruimte schept voor nieuwe visie, nieuwe inzichten en vernieuwde inspiratie.

De Duisternis heeft innig tot mij gesproken gedurende de dagen dat ik in het donker was. En ze sprak niet tot mijn hoofd, maar tot mijn hart. Ik heb van haar geleerd hoe ik 'werkelijk' kan zien, niet met mijn ogen, maar vanuit mijn hart en met mijn andere zintuigen. Ik heb de Duisternis intensief mogen verkennen, en ontdekt dat ik mezelf heel vertrouwd en veilig voel in haar rijk. Sinds mijn terugkeer in het licht ervaar ik een nieuwe gewaarwording van bestemming, en kies ik ervoor een 'Ambassadeur van de Duisternis' te zijn. Doe maar eens een blinddoek om als je bij ons komt meedansen, en je zal zien: de lege ruimte in het duister is een oceaan vol oude herinneringen en ongekende mogelijkheden!

Aernoudt Knecht © december 2010

 

Verder lezen? Naast mijn persoonlijke ervaring met Duisternis, was het boek Darkness Visible, geschreven door Simon Buxton en Ross Heaven, een belangrijke bron van informatie voor dit artikel. Een echte aanrader als dit onderwerp je interesseert.

 

Op zoek naar verdieping?

5-daagse retraite: 'Visiomary Darkness'

klik voor meer info