Trancedans - de droom van onze planeet dansen
  de Droom van onze Planeet dansen!

Ontwaken in de Droom

over slapen, waken, hersengolven, dromen en trance

artikel door: Aernoudt Knecht
printen:
Ontwaken in de Droom
1 - De schemerzone tussen waken en slapen
2 - Hersengolven en niveau's van Bewustzijn
3 - Droombewustzijn, de Creatieve Laag
4 - Ontwaken en de Droom Dansen
5 - De Collectieve Droom van onze Planeet

 

 

5 - De Collectieve Droom van onze Planeet

Door de manier waarop onze planeet door de ruimte beweegt, en de dans die ze maakt samen met onze zon, is altijd een deel van alle mensen in slaap, en een deel wakker. Als de ziel van de wereld bestaat uit het collectief bewustzijn van alle mensen, dan is onze planeet dus gedeeltelijk wakker en gedeeltelijk in slaap... altijd... op ieder moment.

Als de ziel van de wereld zich op het grensgebied tussen slapen en waken bevindt, dan is het niet verwonderlijk dat ons persoonlijke leven, en de evolutie van de mensheid als geheel, zich ontvouwen als een soort droom. Dit is misschien slecht nieuws voor de controlefreaks onder ons, maar je moet wel erg je best doen om te blijven volhouden dat het verhaal van de mensheid, of dat van jouw persoonlijke leven, zich simpelweg ontvouwt zonder samenhang en volgens willekeurige toevalligheden. De levens van de meeste mensen zijn juist zeer mythisch en archetypisch van aard, en mijn persoonlijke ervaringen bevestigen dit beeld de laatste jaren in toenemende mate.

Begrippen als morfogenetisch veld, quantumveld en synchroniciteit worden steeds vaker gebruikt om uit te drukken dat men het leven ervaart als een verhaal dat veel weg heeft van een droom. Plaats dat eens in een groter kader: jouw leven en de collectieve droom van onze planeet. Als je écht goed observeert, zie je bijna de vingerafdrukken van redacteurs op onze realiteit. Niet dat je dat letterlijk moet nemen, en geloven dat we ons in een science fiction film bevinden, zoals the Matrix, maar iedereen kan zien dat niet alleen de levens van profeten en mystici, maar ook de levens van gewone mensen worden geraakt door diepe magie.

Jouw hersenen ontvangen signalen uit de ether van de aarde, en jij kiest op ieder moment op welk station je jezelf afstemt, en welke signalen jij rondstuurt. Wil je grip krijgen op je persoonlijke leven en bestemming? Probeer dan eens om jezelf als personage te zien, en begin je eigen verhaal te schrijven! Wat is jouw bestemming op deze planeet? Hoe bewust ben je je van de droom die je co-creëert?

© Aernoudt Knecht